Accesul membrului
Utilizator :
Parola :
Ultimele articole
Facebook
Buletin de știri
Numele:
E-Mail :
Lansarea proiectului ”Moldova Cinematografică”
Salı, 04 Nisan 2017
Lansarea proiectului ”Moldova Cinematografică”

În contextul marcării aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Turcia, pe data de 31 martie curent, în or. Antalya a fost lansat proiectul ”Moldova Cinematografică”, realizat de Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova (CNC), în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia şi Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Belek/ Antalya.

Proiectul este organizat peste hotare în premieră și își propune prezentarea publicului străin filmelor moldovenești de scurt metraj, acordarea sprijinului promovării cinematografiei naționale, creșterii vizibilității operelor cinematografice autohtone în plan internațional, precum și stabilirea contactelor profesionale cu instituțiile de resort din Republica Turcia.

La manifestare au participat corpul diplomatic, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al RT, intelectualitatea și organizațiile profesionale de cineaști și producători de film.

În fața celor prezenți au luat cuvântul Consilierul Ambasadei Republicii Moldova, Vasile Chitii, Consulul Onorific al Republicii Moldova în Belek/ Antalya, Diyar Içkale Gültekin și reprezentantul CNC, Managerul proiectului ”Moldova Cinematografică”, Alina Rusu, procedându-se la o succintă retrospectivă a relațiilor moldo-turce, prezentarea Centrului Național al Cinematografiei și proiectelor realizate de acesta.

În cadrul evenimentului au fost demonstrate peliculele ”Milika”, ”Ana”, ”Paparuda” și ”Teatrul și pușcăria”, selectate de CNC. 

Etichete: Lansarea proiectului ”Moldova Cinematografică”
Comentarii
Scrie un comentariu
Nume:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajul dvs.:
13 + 4 =